QA Testing

Calitate Web

Site-ul web cuprinde etapa de design, care se desfasoara in stransa legatura cu cea de implementare, respectiv scrierea codului HTML pentru absolut toate paginile care apartin de site. Important de stiut este faptul ca procesul de creare a site-ului nu se poate considera incheiat in momentul finalizarii tuturor documentelor HTML care il formeaza. Urmeaza o etapa adesea tratata oarecum superficial, desi, ca si celelalte, este esentiala pentru construirea unui site calitativ:

Etapa de testare

(in vederea stabilirii si obtinerii calitatii)

  • Corectarea paginilor

Corectarea paginilor reprezinta unul din cele mai neglijate aspecte al publicisticii Web. Exista o multime de site-uri cu multiple greseli de ortografie, gramatica, formatare, chiar si in cazul site-urilor importante. Paginile cu greseli de ortografie, exprimari neglijente, reflecta cel putin o insuficienta experienta in acest domeniu si, de ce nu, chiar lipsa de respect pentru vizitator.

De ce este corectarea paginilor des neglijata?

Corectarea sufera datorita usurintei cu care textele pot fi publicate electronic. Puteti crea o pagina intr-un editor de text si aceasta poate fi publicata la doar cateva minute dupa terminarea ei, daca sunteti suficient de rapid. Cei mai multi nu vor petrece ore in sir verificand existenta eventualelor greseli gramaticale in textul editat, asa cum ar face-o, probabil, in cazul unei tiparituri clasice, in cazul in care aceste erori i-ar costa o avere pentru a le retipari de o gramada de ori . Atunci cand ati gresit trebuie doar sa deschideti fisierul, sa efectuati corectura si sa il republicati pe Web, unde toata lumea il poate vedea.

Oare sa fie aceasta o strategie buna si corecta? Bineinteles ca NU!

Munca pe care ati depus-o in vederea obtinerii unui site calitativ defineste practic calitatea acestuia. Mult mai avantajos este sa petreceti cateva ore in vederea corectarii textului, pentru a evita ca ulterior sa va luptati zile, saptamani sau luni in sir pentru a va recastiga credibilitatea.

Leave a comment

Software Quality & Testing

RSS QA Testing RSS

  • An error has occurred; the feed is probably down. Try again later.

Partners



Tutoriale, e-learning

AdaugaURL.ro - Director Web Gratuit

Technology Blogs - BlogCatalog Blog Directory

website analytics